19 Temmuz 2007 Perşembe

Rota Alternatifleri

Yeniden Merhaba,




Rota alternatifleri için daha detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.


1 ) Güney : Marmaris - Fethiye






















Bu rota'da görebileceğimiz yerler; Dalyan - İztuzu Plajı, Çamur Banyosu, Göcek Körfezi, Fethiye Körfezi ve vakit kalırsa Ölüdeniz. Kuzey'e kıyasla daha yeşil olarmasına karşın, kalabalık olması en büyük dezavantaj. Setur gibi mavi yolculuk turları düzenleyen birçok şirketin tercih ettiği rota olduğu için, her koyda en aşağı 5-6 tekne ile birlikte denize giriyor ve geceliyor olmak muhtemel. 2 gün önce kaptan'ı aradığımda, bu rotada olduklarını ve bulundukları koyda 8 tekne olduğunu iletti. Bu kalabalığa katkı yapanlardan birisi de Fethiye ve Marmaris'den kalkan günü birlik turlar.



2 ) Kuzey : Marmaris - Datça























Bu rota'da görebileceğimiz yerler ise; Orhaniye Kızkumu, Bozburun, Selimiye, Aşk Adası ve dönüşte kaptanı ikna edebilirsek sabah erkenden Simis Adası önünden geçerek dönüş. Kuzey'in avantajlı tarafı ise en başta daha sakin olması, ve yolda geçirilen süre açısından ilk gün 3 saat ve dönüşte 3 saat haricinde kısa mesafeler içinde birçok koy olması.

Patikalar hakkında kendi deneyimlerinizi ve görüşlerinizi iletmenizi rica ederim.

Murat Hacısalihoğlu



5 Temmuz 2007 Perşembe

Hoş Geldiniz

Merhaba,

Tekne turu sitemize hoş geldiniz. Hemen herkesden gelen sorulardan sonra, bilgi paylaşımınıda teknolojiyi kullanmaya karar verdim ve bu blog imdadıma yetişti.
Öncelikle katılımcılardan başlayayım;

Ceren, İlknur, Murat Hacısalihoğlu
Duru, Mine, Bülent Işık
Canan Ateş, Özkan Akıncı
Yalçın Kızılkaya, Ivonne Rummelshaus
Funda Kızılkaya, Doruk Kızılkaya, Ahmet Kızılkaya
Arda Alandı










Ceren
İlknur
Canan













Yalçın,
Murat













Bülent,
Duru,
Mine


Hemen bulabildiğim resimler bunlar. Sizin de ekleyeceğiniz resimleri bekliyoruz.

Sevgiler.

Murat

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

1 ) Hangi tarihlerde gidip geleceğiz?

28 Temmuz Cumartesi saat 14:00'de Marmaris Yat Limanından tekneye biniyoruz, 4 Ağustos Cumartesi saat 12:00'de yine Marmaris Yat Limanında tekneden iniyoruz.

2 ) Nasıl gidip gelmek mantıklı olur?

Marmaris'e arabayla gelmek isterseniz, yat limanının yanındaki ücretli bir otopark kullanılabilir. Uçakla gelip gitmek isteyenler için Dalaman Havaalanından Havaş servisi, Marmaris içine getiriyor. Marmaris Otogarında Havaş'dan indikten sonra taksi ile yat limanına gidilebilir, yürümek için biraz uzak (hele sıcak havada tavsiye etmem)

3 ) Yeme içme işlerini nasıl halledeceğiz?

Teknede yemeği ve içmeyi istediğiniz herhangibirşey varsa yanınızda getirebilirsiniz. Tekne kaptanına 24-25 Temmuz gibi, topluca liste iletiyor olacağız. Beraberce belirleyeceğimiz listeyi, Kaptan Tansaş'dan bizim için alıp Tekne'ye yerleştirecek.
Teknede yemeklerimizi Kaptan'nın Annesi yapacak. Bize yemekleri sindirme işi kalıyor.

4 ) Ödeme işlerini nasıl yapacağız?

Bana göndermiş olduğunuz kaparoları (aile başına 300 YTL) toplayıp Kaptan'a (1.500 YTL) ilettim. Tekne için anlaştığımız 3.500 EURO nun geri kalan kısmı ve Tansaş masraflarını turun son günü elden cash olarak Kaptan'a ödüyor olacağız. Tekne turu dönüşü Marmaris Yat Limanından para çekebilirsiniz.
Ödemeyi ne şekilde paylaşacağımız ile ilgili gelen öneriler;
a) Toplam bedeli Aile Başına ödeyelim. 5 Aile olduğumuza göre toplam bedel / 5 yaparız.
b) Toplam bedeli çocukları %50 sayıp kişi sayısına bölelim. Kime ne düşüyor ise ona göre öderiz.

5 ) Tekne turunda nereye gideceğiz?

Arkadaşlar işin özü nereye istiyorsak oraya gideceğiz, zira bu tekneyi kiraladık. Marmarisden gidilebilecek 3 alternatif var;
a) Kuzeye Datça'ya doğru gidilebilir.
b) Güneye Fethiye'ye doğru gidilebilir.
c) Yunan Adaları gezilebilir.

Öncelikle, C şıkkı için söyliyeyim, Yunan adaları için pasaport gerekiyormuş ve uzun yol yapılıp açık denize çıkıldığı için bayağı sallanıyormuşsunuz. Genele itiariyle tavsiye edilmiyor.
Kuzey ve güey alternatifleri için ben detaylı bilgiler toparladım, 1-2 gün içinde size iletiyor olacağım.

6 ) Teknede nerede kalacağız?

Teknede 8 kabin var. Kabinler max 2 kişilik, yani ciddi olarak küçük. Geçen sene biz hep güverte'de tentenin altındaki, güneşlenme minderlerinin üzerinde yatmıştık. Açıkcası ben bu senede aynı şekilde yapmayı düşünüyorum. Kabinlerde klima yok, banyo (klozet, duş ve lavabo) mevcut. Kıyafetlerimizi koymak için dolap var.

7 ) Yanıma neler almalıyım?

Bol t-shirt, mayo, deniz gözlüğü, güneş gözlüğü, şapka, akşamları üşümemek için uzun kollu ve bacaklı eşofman. Bunun yanında, teknede motor çalıştığı sürece 220V elektrik oluyor, telefon şarj cihazı, saç kurutma makinesi vs. getirebilirsiniz. Akşamları oynamak için, tabu, scrable, 52 deste vb getirmekte fayda var.
Çocuklar için, şapka, kolluk, güneş kremi oyuncak vs. Ben laptop getireceğim, film izlemek isteyenler CD'lerini getirebilir.
Oltanız var ise gerebilirsiniz, balık avlamak zevkli olur. Zıpkın ile avlanmak yasakmış bilginiz olsun.